Instagram plánuje novinky v přihlášení do účtů a testuje Quiz Stickers pro Stories

8. 2. 2019Novinky

Pokud se staráte o více instagramových profilů, ke každému se obvykle musíte přihlašovat zvlášť pomocí jeho vlastního přihlašovacího jména a hesla. Instagram vyvíjí novou funkci, která by umožnila se přihlásit k více profilům najednou z jednoho hlavního účtu. Další novinkou jsou nové samolepky ve Stories, které Instagram právě testuje.

Přihlašování do více Instagram účtů

Nový způsob přihlášení do účtů na Instagramu pomůže hlavně uživatelům s více účty, marketérům a správcům sociálních sítí.

Nástroj bude fungovat tak, že jeden účet bude označený jako primární a na něj budou napojené další profily. Po přihlášení do hlavního účtu Instagram automaticky provede login i do ostatních profilů, a to za pomoci pouze jednoho hesla a e- mailu nebo uživatelského jména.

Jednotlivé účty by samozřejmě zůstaly oddělené, jen by se zrychlil a zjednodušil způsob přihlášení.

Testy naznačují i možný vývoj propojení Instagramu a aplikací třetích stran. Tak, jak se k některým aplikacím přihlašujete skrze svůj účet na Facebooku, to samé by mělo být možné i s Instagramem. Server Techcrunch totiž objevil v APK souborech Instagramu pro Android kódy, které tomu nasvědčují.

Quiz Stickers v Instagram Stories

Další novinkou, kterou Instagram testuje, jsou Quiz Stickers pro Stories. Ve vašich příbězích byste mohli zadávat kvízové otázky a motivovat tak uživatele k interakcím. Navíc by se jednalo o nástroj, jak získat zpětnou vazbu publika na vybraná témata, a jejich výsledky pak použít pro vaše online strategie.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře