1. den Facebook F8: Roboti v Messengeru, Live API a 3D 360° kamera

13. 4. 2016Novinky

První den globální konference F8, kterou Facebook pořádá pro developerskou komunitu, přinesla hromadu zajímavých novinek. My vám přiblížíme tři největší z nich – zavedení robotů do Messengeru, otevření live videí v API a vývoj 3D 360° kamery. Mark Zuckerberg kromě toho představil strategii Facebooku na dalších 10 let.

Roboti v Messengeru

Jedním z highlightů prvního dne bylo představení robotů, kteří by nově měly fungovat v Messengeru. Ten totiž současně ukončil testovací provoz jako čistě chatovací aplikace pro uživatele a posunul se již také do ostré podoby komplexního komunikačního nástroje pro firmy. Nová verze dává vývojářům možnost vytvářet roboty, umožňuje přístup do nového Messenger API a další.

Roboti budou schopni automaticky rozesílat uživatelský obsah, jako je aktualizace počasí nebo informace o dopravě, upozorňovat dle nastavených požadavků, vytvářet rezervace a podobně. Messenger by měl postupně nahradit plnohodnotnou zákaznickou podporu a v malé míře umožní také rozesílat sponzorovaný obsah.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Technologie Messenger Send/Receive API bude podporovat nejen odesílání a přijímání textu, ale i obrázků a interaktivních bublin s call-to-action tlačítky. Můžete si nastavit také uvítací obrazovku vlákna. Kromě toho budou k dispozici vyhledávací nástroje, pluginy pro webové stránky a uživatelská jména. Reklamy na News Feedu nově umožní přímé otevření komunikačního okna v Messengeru. Pomocí nového systému Wit.ai’s Bot Engine budete moci vytvářet komplexní roboty, kteří jsou schopni rozeznat přirozený jazyk a neustále se sami zlepšují. Zprávy, které nebudete chtít dostávat, můžete snadno ztišit nebo zablokovat. Více o možnostech robotů si přečtete zde.

Facebook Live API

Na konferenci bylo představeno také Facebook Live API, díky kterému budete moci snadno začlenit živá videa do stávajícího nastavení pro vysílání, vytvářet nové cesty pro interakce s diváky a integrovat live video přímo do produktů výrobců zařízení. Ověřené stránky mohou začít pracovat s Live API přes Publishing Tools nebo přes některého z Facebook Media Solutions partnerů. Více zde.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

3D 360° kamera

Facebook také vyvinul unikátní kameru pro natáčení 3D 360° videí. Facebook Surround 360, jak se zařízení jmenuje, je open-source technologie, která kombinuje video pomocí 17 kamer (14 širokoúhlých kamer je připevněno k horizontálnímu kruhu, v horní části je umístěno rybí oko a 2 další kamery najdete ve spodní části). Podrobnější informace zde.

12995529_257655944577733_172899455_n

Zdroj: Facebook

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře