2. den Facebook F8: Profilová videa, Rights Manager a virtuální realita

14. 4. 2016Novinky

Druhý den facebookové konference F8 navštívily tisíce lidí a více než milion jich dění na pódiu sledovalo online. Pokud jste ani jednu z možností nestihli, tady máme přehled největších highlightů včerejška.

Video do profilových obrázků

Facebook začal testovat profilové obrázky v podobě videí pro iPhone už loni v září a nyní pokročil zase o něco kupředu. Na konferenci představil Profile Expression Kit, který umožňuje uživatelům iOS vytvářet videa prostřednictvím aplikací facebookových partnerů (MSQRD, Boomerang, Vine, Cinemagraph a další) a tato videa pak snadno použít jako své profilovky. Více zde.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Rights Manager

Představen byl také nový nástroj, který pomůže spravovat a chránit vaše videa na Facebooku. Díky němu budete mít jistotu, že váš obsah nebude v rámci sociální sítě zneužit, a zároveň vám poskytne velkou flexibilitu a lepší kontrolu nad používáním vašich videí. Více zde.

Zdroj: Facebook

Zdroj: Facebook

Další možnosti pro videa

Nově bude možné také jednoduše zveřejňovat video na více stránkách a sledovat jeho celkový výkon napříč většího množství příspěvků nebo na vícero stránkách. Princip správy bude přitom podobný, jako známe z Business Manageru. Dostupné budou mimo to také nové přehledy pro videa, budete moci ostatním stránkám udělovat povolení, aby mohly zveřejnit vaše video, nebo přidávat k videu nové textové příspěvky, aniž byste jej museli znovu a znovu nahrávat. Více zde.

Zdroj: Facebook

Umělá inteligence

O vývoj umělé inteligence se Facebook snaží už dlouhou dobu a ještě minimálně jednu dekádu jí chce věnovat. Dnes už například na Messengeru funguje virtuální asistent M a na dalších technologiích se pracuje. Můžeme se těšit například na nové možnosti překládání cizích řečí, rozpoznávání obrázků, které umožňuje vyhledávání fotek a jejich třídění podle vizuálního kontextu, nikoliv podle tagů. Nový real- time filtr by měla mít i videa. Více zde.

Sociální virtuální realita

Virtuální realita má potenciál stát se důležitou součástí sociálních sítí. V rámci Facebooku nedávno vznikl nový Social VR tým, který pátrá po tom, jak lidé mohou fungovat na Facebooku za použití již existujících technologií virtuální reality a jaké jsou jejich možnosti do budoucna. Některé z nich už dnes kombinují dojem přítomnosti se schopností interagovat s prostředím a komunikovat skrze řeč těla a hlas.

Connectivity Lab

Mezi dlouhodobé cíle Facebooku patří větší propojení a otevřenost světu. Proto oddělení Connectivity Lab vyvíjí řadu nových technologií, které by k tomu vedly. Včera Facebook představil nový terestriální systém zaměřený na zdokonalení rychlosti, výkonnosti a kvality internetového připojení napříč celým světem: Teragraf, bezdrátové řešení pro hustě osídlené městské oblasti, a ARIES, pilotní výzkumný projekt na poskytování širokosáhlého připojení do oblastí s nízkou hustotou obyvatelstva. Více zde.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře