Aplikace MSQRD jde na Facebook

14. 3. 2016Novinky

Facebook jde stále dopředu a teď se snaží konkurovat populárnímu Snapchatu nedávnou koupí firmy Masquerade Technologies. Ta vyvinula aplikaci MSQRD pro úpravu videí a fotografií, která se velmi podobá funkci Lenses, dostupnou právě ve zmíněném Snapchatu.

Kolik za transakci Facebook zaplatil, zatím není veřejně známo, a kromě majitelů aplikace se výhodnou koupí pochlubil velmi originálním způsobem i sám Mark Zuckerberg na svém profilu. Ačkoli aplikace MSQRD vypadá spíše jako hračka pro uživatele, jejímu využití se meze nekladou a to ani v reklamě, kdy popularita videí stále vzrůstá.

Jak to vlastně funguje?

MSQRD je aplikace, jejíž pomocí můžete k videu či fotografii obličeje přidávat různé filtry. U videa navíc přidaná šablona reaguje na pohyb i mimiku a výsledek je tak velmi originální. Kromě doplňků, jako jsou oblíbené zvířecí uši či obří oči, jsou dostupné i hlavy filmových postav a veřejně známých osob.

Pod Facebook už patří kromě Instagramu i komunikační aplikace WhatsApp a Snapchat měl být další na řadě. Jeho majitelé však nabídku Facebooku odmítli, snad brzy nebudou litovat.

Už jste novou aplikaci vyzkoušeli? Podělte se s námi v diskuzi!

Pro Newsfeed.cz pracuji jako redaktorka. Píšu především o tom, jak se na
Facebooku vyznat z pozice marketéra a zadavatele reklamy. Do svých
návodů často aplikuji své zkušenosti, které jsem jako PPC specialista
nasbírala v ROI Hunter. Svůj zájem o marketing na Facebooku se snažím co nejlépe předat i vám.

Komentáře