Až 80 % času na sociálních sítích trávíme přes mobil

7. 4. 2016Novinky

Všem sociálním sítím jednoznačně dominuje Facebook. A to co do stráveného času, engagementu i dosahu. Studie také odhalila, že klasické počítače ustupují do pozadí a čím dál větší roli při prohlížení sociálních sítí hrají mobilní zařízení.

Zhruba jednu z pěti minut (19 %) veškerého času, který na počítači trávíme na internetu, se pohybujeme na sociálních sítích nebo používáme některou z jejich zpřízněných aplikací.

Při prohlížení sociálních sítí naopak suverénně vedou mobily a tablety. Právě pomocí nich trávíme na Facebooku, Instagramu a dalších sítích až 80 % času. Tyto výsledky přinesla studie comScore.

Zdroj: comScore

Zdroj: comScore

Zajímavé je také demografické složení sociálních sítí. To je v podstatě totožné, s drobnou odchylkou v případě Snapchatu. Ukazuje se, že mezi mladšími věkovými kategoriemi, tedy 18-34 let, vítězí Snapchat, hned za ním pak stojí Instagram. Na Snapchatu je dokonce až 76 % lidí mladších 34 let.

Zdroj: comScore

Zdroj: comScore

Co se týče objemu času stráveného na sociálních sítích obecně, Facebook stojí daleko před ostatními, a to jak v případě mileniálů, tedy lidí pod 34 let, tak v ostatních věkových kategoriích. Facebook je také násobně dominantní z pohledu engagementu a reache.

Zdroj: comScore

Zdroj: comScore

Zdroj: comScore

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře