Facebook Blueprint odmění odborníky certifikátem

10. 9. 2016Novinky

Za úspěšné absolvování kurzů Facebook Blueprint můžete nyní získat marketingovou certifikaci. Ta prověří vaše pokročilé znalosti a mimo jiné vás odliší od ostatních digitálních marketérů.

Certifikace spadá pod nejnovější a nejpokročilejší úroveň Blueprint programu. Umožní vám prověřit znalosti Facebook marketingu v rámci přísných zkoušek, které sestavili facebookoví odborníci. Získání certifikátu je známkou vašich pokročilých kompetencí v oblasti digitálního marketingu, které jsou kladeny na facebookové inzerenty. Tímto krokem se Facebook postupně přibližuje Googlu, jehož systém certifikací je ještě propracovanější.

Můžete si přitom vybrat ze 2 certifikačních možností:

  • Facebook Certified Planning Professional – Zkouška s touto certifikací prověří schopnosti úspěšného plánování reklamních kampaní na Facebooku. Tento certifikát zavede Facebook zanedlouho.
  • Facebook Certified Buying Professional – Tento titul prověří schopnosti vytvářet a nakupovat Facebook reklamu s ohledem na maximální dopad kampaně. K dispozici bude na konci podzimu.

Pro dosažení certifikace je přitom nutné absolvovat společnou obecnou zkoušku a následně tematickou dle zvolené specializace. Každá certifikace stojí 150 USD a platí 12 měsíců.

Více o jednotlivých oblastech certifikací i o zdrojích, které vám pomohou se na zkoušku připravit, vám prozradí nápověda Facebooku.

Jak certifikace probíhá?

Vše se odehrává na stránkách Facebook Blueprint certifikace. Poté, co si stáhnete aplikaci, vás Facebook požádá o kontrolu, zda vám funguje webcamera a mikrofon a zda je vaše internetové připojení dostatečně rychlé. Následně si pořídí vaši fotku a budete muset také ukázat platný občanský průkaz. Poté, co si vyberete zkoušku, vyplníte registrační formulář a potvrdíte souhlas s podmínkami. Následně si vyberete datum, kdy chcete přezkoušení absolvovat, a zaplatíte za něj podobně jako při nákupu na e-shopu.

Poté, co vám Facebook žádost o certifikaci potvrdí, se můžete pustit do práce. Nezapomeňte si zajistit dostatečné osvětlení prostoru, aby vás komisař přes webkameru dobře viděl. Připravte si všechno, co budete potřebovat, k sobě, protože během zkoušky není povoleno opouštět místo. V opačném případě může být zkouška neplatná.

V den zkoušky si najeďte na stránky Blueprint certifikace a zvolte patřičnou zkoušku. Startovací tlačítko se aktivuje 30 minut před zahájením zkoušky a zmizí 15 minut po startu. Jakmile zkoušku zahájíte, objeví se na webkameře před vámi komisař Facebooku, který vás bude mít na starosti. Vyzve vás k ověření osobních údajů, předložení průkazu a prohlédnutí místnosti, kde se certifikace odehrává, pomocí webkamery. Komisař vás provede základními požadavky zkoušky a bude vám po celou dobu k dispozici. Pokud od něj budete cokoliv potřebovat, stačí kliknout na ikonku telefonu, která je k dispozici v rámci Blueprintu.

Dobrá zpráva je, že na verdikt nemusíte čekat dlouho. Výsledky vaší zkoušky se dozvíte bezprostředně po ukončení testu. Můžete se k nim vrátit kdykoliv po ukončení zkoušky.

Spolu s certifikátem obdržíte také digitální odznak, který je důkazem vašich schopností a který si můžete vložit na webové stránky, Facebook, blog, do e-mailového podpisu, životopisu či kamkoliv jinam, kde potřebujete prokázat vaše dovednosti. Nejedná se přitom pouze o statický obrázek. Odznak obsahuje informace o vaší Facebook Blueprint certifikaci i o tom, jak jste jí dosáhli.

14175261_1251300311589587_536288301_n

O tématech zkoušek, jejich plánování i podmínkách certifikace se více dozvíte na oficiálních stránkách Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře