Facebook chystá Live Audio, živé vysílání zvukového obsahu

28. 12. 2016Novinky

Facebook oznámil, že plánuje zavést Live Audio, prostřednictvím kterého můžete živě přenášet zvukový obsah. Novinky bychom se měli dočkat začátkem nového roku.

Zvukový obsah již některé firmy na svých facebookových stránkách svým fanouškům přinášejí, zatím ale jen omezeně s dostupnými technologiemi, například přes Facebook Live API nebo přidáním statického obrázku do audio vysílání. Live Audio nyní usnadní živý přenos zvukového obsahu.

Využít jej můžete například pro rozhovory, audioknihy a další. Uživatelé váš zvukový obsah najdou podobně jako živé video ve svém News Feedu. Během vysílání bude rovněž možné komentovat, sdílet a přidávat Reactions v reálném čase. Je to také zajímavý způsob pro oblasti s nepříliš silným internetovým připojením, protože zvuk spotřebuje menší kapacitu přenosu než live video.

fbliveaudioyourmicrophoneisready

Uživatelé, kteří využívají mobilní platformu Android, budou moci vysílání poslouchat, i když odejdou ze své Facebook aplikace nebo zamknou telefon. Uživatelé platformy iOS mohou v poslechu pokračovat, i když si budou prohlížet jiné části Facebooku.

fbliveaudiopushnotification

Testování novinky proběhne v několika následujících týdnech s vybranými partnery, tentokrát například s BBC World Service, LBC nebo HarperCollins. Facebook plánuje Live Audio zavést začátkem nového roku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře