Facebook Live – nejdřív celebrity, pak správci stránek

17. 8. 2015Novinky

Facebook se vytasil s další horkou novinkou – živým streamováním videí. Sympatickou předností tzv. Facebook Live je to, že video zůstane uložené a fanoušci jej budou moci zpětně dohledat a sledovat. Tím Facebook pokořil konkurenční livestreamové nástroje, jako jsou Periscope od Twitteru nebo Meerkat.

Svůj nový počin zatím Facebook testuje na několika celebritách, jako je třeba tenistka Serena Wiliams nebo zpěvák Michael Bublé. Proč mohou streamovat jenom oni? Důvod je jednoduchý. Nejen že Facebook zná kouzlo launche novinky za hláskování zvučných jmen, ale také potřebuje vychytat pomocí malé skupiny poslední technické detaily, než ji pustí do širého světa k bezmála miliardě uživatelů. Později by se tak mělo dostat i na firmy a správce firemních stránek.

Jak to funguje?

Live video vytvoříte pomocí mobilní aplikace Facebook Mentions. Fanoušci si ale žádnou appku instalovat nemusí, video se jim objeví přímo v jejich News Feedu. Facebook věří, že potenciál Facebook Live je značný. Videa totiž obecně v poslední době táhnou a hlásí výborné dosahy i interakce.

facebook-live-periscope-meerkat1

Facebook Live – Periscope – Meerkat. Zdroj: Techcrunch.com

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře