Facebook nabídne nový fotoaparát s efekty

12. 4. 2017Novinky

Facebook zavádí nové nástroje, které podpoří kreativitu uživatelů. Nově bude k dispozici zbrusu nový fotoaparát se speciálními efekty, který najdete přímo v aplikaci. Novinkou je i to, že bude možné sdílet obsah s konkrétní osobou.

Funcionalita zvaná Camera Effect by už měla být dostupná na platformách Android i iOS. Díky ní budete mít přístup do fotoaparátu umístěného přímo ve facebookové aplikaci – najdete ho pod tlačítkem v levém horním rohu aplikace. V rámci pořizování snímků či videí budete mít k dispozici spoustu efektů, jako jsou masky, rámečky nebo interaktivní filtry, kterými je můžete obohatit.

camera-effects-ios

Facebook nabízí také takzvané reaktivní efekty, které umožní interagovat s dynamickými objekty. Pokud tedy například zachycujete padání sněhu, můžete aplikovat stylové efekty nebo umělecké filtry v reálném čase. Facebook rovněž umožní vytvářet masky inspirované slavnými filmy, jako jsou Power Rangers, Šmoulové, Wonder Woman nebo Alien: Covenant.camera-platform-ios

Druhou novinkou je prvek zvaný Direct. Ten pomůže jednoduše sdílet obsah s konkrétní osobou, kterou si vyberete. Pokud chcete sdílet fotky nebo videa s vaším kamarádem či známým, teď můžete. Sdílení je však omezeno časem a počtem prohlížení. Nasdílení obsah si váš přítel bude moci prohlédnout zatím jen jednou, na obsah však bude moci odpovědět. Jakmile konverzace ohledně fotky nebo videa skončí, obsah z Directu zmizí.

direct-iphone

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře