Facebook představil 360° videa

24. 9. 2015Novinky

Včera Facebook oficiálně uvedl další novinku, o které se spekulovalo již dříve. V rámci News Feedu na webu a v zařízeních používajících Android budou brzy dostupná 360° videa. Během několika měsíců by se mělo dostat i na uživatele iOS.

„Naším cílem je propojovat vás s lidmi a věcmi, které vás zajímají a na kterých vám záleží. V průběhu času jsme zaznamenali, že lidé si na News Feedu více užívají imerzivního obsahu. To je důvodem, proč je video na Facebooku tak úspěšné. A proto jej chceme s možností zobrazení v 360° úhlu posunout o krok kupředu.“ – Facebook

Na vytvoření takového videa je zapotřebí souboru speciálních kamer, které umí simultánně zachytit scénu v úhlu 360 stupňů. Na Facebooku si pak můžete vybrat, z kterého úhlu chcete video sledovat. Na webu je možné nastavit úhel tažením kurzoru, na mobilech a tabletech pak tažením prstu, respektive přetáčením zařízení.

Jak Facebook přislíbil, brzy bude moci sledovat a uploadovat 360° videa kdokoliv. Teď tento formát využívají především zahraniční značky zvučných jmen, jako je GoPro, Discovery, Saturday Night Live, Disney nebo Star Wars.

Mrkněte, na co se můžete těšit.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře