Facebook představil Spaces, sociální síť ve virtuální realitě

24. 4. 2017Novinky

Facebook na každoroční konferenci F8 představil aplikaci Spaces, která umožní setkávat se s přáteli a rodinou ve virtuální realitě. Aktuálně je v testovacím režimu a dostupná bude skrze ovladače Oculus Rift a Touch.

Facebook Spaces je prvním produktem svého druhu, který pochází z dílny sociální sítě. Pokud si ho na zmíněná zařízení stáhnete, můžete začít vytvářet a upravovat svou vlastní identitu, kterou budete ve virtuálním světě používat. Pak můžete skrze Messenger pozvat přátele, aby se k vám připojili.

Virtuální realita nabídne prostor, kde bude možné dělat spoustu aktivit, které vás zajímají. Budete například moci kreslit do vzduchu, sledovat fotky nebo videa ve 360° formátu, interagovat s nimi, dokonce budete moci použít i virtuální selfie tyčku a pořídit si fotografii sebe sama ve virtuální realitě. Kromě toho také snadno zatelefonujete přátelům prostřednictvím video hovoru na Messengeru.

Ve virtuální realitě si rovněž můžete dát kdykoliv pauzu. Pokud tuto možnost zvolíte, dostanete se do takzvaného tichého světa, kde nejsou žádní lidé ani aktivity. Své přátele také můžete ztlumit nebo je z vašeho virtuálního prostoru kdykoliv odstranit.

Podívejte se na video, na co se můžete těšit.

Více informací a ukázek, jak to ve virtuální realitě může vypadat, najdete na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře