Facebook přidává nový placement pro video reklamy

11. 1. 2017Novinky

Facebook zavádí nové umístění pro video reklamy. Pokud vyberete reklamní účel Video Views, nabídne vám správce reklam placement in-stream videí. Reklama se tak bude zobrazovat v průběhu videí, která sledujete alespoň 20 vteřin. 

Jestliže při nastavování reklamy raději volíte automatický výběr placementů, i v tomto případě bude vaše reklama optimalizována právě na doručování v rámci in-stream videí, která jsou anebo byla živě vysílána. Délka reklamy bude omezena na 15 sekund a objeví se ve videu, pokud se přehraje alespoň prvních 20 vteřin.

screenshot_26Nový placement můžete využít u nových i již běžících reklamních kampaní v kombinaci se zobrazením na News Feedu. Při doručování reklam můžete vyloučit kategorie, u nichž nechcete, aby se váš obsah objevoval. Pokud si nepřejete, aby se vaše reklama ve videích vůbec zobrazovala, stačí v adminu tuto možnost odškrtnout. K dispozici budou také samostatné analytiky.

screenshot_27

Protože se jedná o čerstvou novinku, je možné, že ji ve svém Ads Manageru nebo Power Editoru zatím nenajdete. Facebook ale přislíbil rozšířit ji během následujících měsíců. Více o novém placementu se dozvíte v nápovědě Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře