Facebook Stories lze nastavit pro veřejné sledování

23. 8. 2017Novinky

Máte svůj profil na Facebooku nastavený jako veřejný? A trápí vás, že Stories můžete sdílet pouze svým přátelům? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Facebook mění možnosti nastavení, takže teď můžete svůj příběh naservírovat i těm, které nemáte v přátelích. 

Facebook se tak rozhodl proto, aby zvýšil zájem o Stories, které zatím nejsou tak populární jako jejich alternativa na Instagramu. Tam je denně sleduje přes 250 milionů lidí. Je sice pravda, že facebookové Stories jsou tu s námi teprve od března, to ale nic nemění na tom, že se je sociální síť snaží tlačit dopředu.

Facebook z toho důvodu vyslyšel touhy řady veřejně aktivních uživatelů a nově otevřel možnost sledovat příběhy těch, kteří mají veřejně dostupný profil.

Jak na to? Pakliže chcete sdílet Story veřejně, klikněte v aplikaci na menu, vyberte úpravu nastavení příběhu a změňte nastavení ze soukromého na veřejné. Podrobnosti o nastavení Stories najdete i v nápovědě Facebooku.

Vedle běžného počtu diváků uvidíte také počet přátel, kteří váš příběh sledují. Ovšem stále tu platí, že přímou zprávu nebo reakci na příběh mohou poslat jen přátelé. Ostatní mají zatím smůlu.

Podobně jsou na tom i facebookové stránky, které rovněž nedávno dostaly příležitost vytvářet Stories. Na veřejné sdílení příběhů si však budou muset ještě chvíli počkat. Veřejně dostupné Stories pro Facebook Pages zatím nejsou v plánu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře