Facebook testuje „mizející“ zprávy i umělou inteligenci v Messengeru

18. 11. 2015Novinky

Facebook začal ve Francii testovat mizející zprávy ve stylu Snapchat. Tak jako fotky ze zmíněné aplikace se teď už i zprávy na Facebooku po určité době samy smažou. Stejně tak se brzy můžeme těšit na osobního Facebook asistenta.

Aplikace s názvem Snapchat roste, není se tedy čemu divit, když se ji Facebook již v minulosti snažil odkoupit. Nabízené 3 miliardy dolarů však majitel Evan Spiegel odmítl.

Facebook tedy alespoň přispěchal s novinkou samo smazávacích zpráv. U této vychytávky si na začátku chatu zvolíte, zda dané zprávy mají zmizet, nebo ne (pokud možnost zvolíte, smažou se samy za hodinu). Vyberete tak pomocí kliknutí na ikonu přesýpacích hodin v pravém horním rohu chatu. Druhým kliknutím se funkce ruší a vy jste zpět ve starém známém chatu.

Bublina, která se objeví po zmizení zprávy:

bublina

Vedení Facebooku zatím čeká na zpětnou vazbu testujících uživatelů ve Francii a neuvedlo, kdy se chystá mizející zprávy poslat do světa.

A jak je to se zmíněnou umělou inteligencí?

intelgemce

Facebook, zatím v limitovaném množství, testuje osobního asistenta s názvem „M“. Tato novinka se objeví v Messengeru a zatím je pro omezené množství uživatelů. Aplikace je spuštěna za pomoci nejnovějších softwarů a lidských pomocníků. Do budoucna by však měla fungovat zcela bez lidské pomoci.

A jak to bude vypadat? Ve chvíli, kdy budete potřebovat najít opraváře či poslat květinu, pomůže vám právě virtuální asistent.

Pro lepší představu mrkněte na video.

Pro Newsfeed.cz pracuji jako redaktorka. Píšu především o tom, jak se na
Facebooku vyznat z pozice marketéra a zadavatele reklamy. Do svých
návodů často aplikuji své zkušenosti, které jsem jako PPC specialista
nasbírala v ROI Hunter. Svůj zájem o marketing na Facebooku se snažím co nejlépe předat i vám.

Komentáře