Facebook v ČR sleduje už 4,9 milionů uživatelů

7. 8. 2017Novinky

Stejně jako si Facebook vede dobře ve světě, dělá pokroky i v české kotlině. Oproti předchozímu kvartálu, kdy měl 4,8 milionů uživatelů měsíčně, si nyní polepšil a hlásí o 100 tisíc nových fanoušků více.

Report z druhého kvartálu letošního roku opět ukázal rostoucí čísla v téměř všech zkoumaných oblastech. Jediné, co se zastavilo na totožné hodnotě, byl počet lidí, kteří Facebook sledují každý den. I v tomto kvartálu tu totiž trávilo čas 3,7 milionů Čechů. Navíc si procentuálně drobně pohoršil. Zatímco v Q1 se na sociální síť denně vracelo 77 % měsíčně aktivních uživatelů, tentokrát je to „pouze“ 76 %.

Oproti tomu se zvýšil počet uživatelů internetu, kteří Facebook sledují.

 

Čísla rostou také v oblasti mobilních zařízení, které lidé používají k surfování a aktivitě na Facebooku. V druhém čtvrtletí se tímto způsobem chovaly už 4 miliony lidí měsíčně, z toho 3,1 milionů uživatelů každý den.

A tyto statistiky svědčí o tom, že i v České republice se mobil stává pro Facebook čím dál významnějším médiem.

Zajímavé je i srovnání stejného kvartálu v loňském roce. Od té doby vzrostl počet uživatelů, kteří sledují Facebook každý měsíc, o 400 tisíc, denně pak o 300 tisíc lidí.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře