Facebook zavádí aplikaci pro teenagery Lifestage

23. 8. 2016Novinky

Facebook představil novou samostatnou aplikaci pro iOS, která je určená výhradně mladistvým. Jmenuje se Lifestage a umožní uživatelům vytvářet video profily, video reakce a sledovat videa svých spolužáků.

Facebook stárne. Dokazují to nejrůznější studie, podle nichž jsou nejaktivnější skupinou lidé mezi 18 a 34 lety, mladší uživatele už tolik netáhne.

To se Facebooku samozřejmě moc nelíbí a tak vymýšlí způsoby, jak si udržet pozornost a nalákat i mladší věkové kategorie. Teď přišel s novou aplikací Lifestage, která je určená výhradně mladistvým do 21 let. Starším uživatelům jednoduše plně fungovat nebude.

Celá aplikace je o videích. Teenageři mohou vytvářet video spoty nebo sledovat videa ostatních. Videa se zobrazují klasicky ve feedu, ale narozdíl od velkého „bráchy“ Facebooku se obsah zobrazí, jen pokud jej bude odebírat nejméně 20 lidí ze stejné školy nebo z nejbližšího okolí.

wersm-facebook-launches-lifestage-img1-1024x599

Zdroj: wersm.com

Na Lifestage můžete zaznamenávat také video reakce na výzvy z různých kategorií, například z oblastí lidé, jídlo nebo že se vám něco líbí či nelíbí. K dispozici jsou i doplňkové výzvy. Cokoliv přitom zveřejníte, se zobrazí jako veřejné a může vás sledovat kdokoliv, i mimo školní síť. I tady ale platí, že můžete kohokoliv zablokovat nebo nahlásit.

Abyste si pořídili Lifestage, nemusíte mít účet na Facebooku. Zatím je aplikace dostupná jen na platformě iOS, ale předpokládáme, že ani Android nebude dlouho čekat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře