Facebook zavedl pro 30s video reklamy automatické přehrávání ve smyčce

20. 7. 2016Novinky

Facebook nedávno zavedl funkcionalitu, která mění 30vteřinová videa na automatickou smyčku. Podobně to již funguje na Instagramu. Videa se znovu přehrávají, dokud nedosáhnou délky přibližně 90 vteřin.

To konkrétně znamená, pokud je vaše video dlouhé 10 sekund, přehraje se 9x, zatímco pokud má vaše video 16 vteřin, přehraje se 5x (80 s) nebo 6x (96 s).

Kromě toho Facebook u nativních videí také odstranil obrazovku, která se zobrazovala na konci každého spotu. Pokud je video na monitoru i po dokončení smyčky, znovu se zobrazí první náhledový obrázek a tlačítko pro přehrání. Videa s délkou více než 30 sekund se v automatické smyčce nepřehrávají a jednoduše se vrátí na začátek k náhledu.

Pokud tedy máte aktivní brandovou video kampaň optimalizovanou například na Video Views nebo Brand Awareness, která zahrnuje výzvu k akci, automaticky se přepne do nového formátu a na jejím konci se nebude zobrazovat závěrečná obrazovka. Pokud je vaším cílem počet zhlédnutí, zvýšení povědomí o značce nebo dosah videa, ale zároveň chcete mít možnost odvést publikum na externí web, e-shop či microsite za pomoci výzvy k akci, je to možné za využití formátu proklikávací video reklamy s těmito reklamními účely.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře