Facebookové „majáky“ rozšířují Place Tips

28. 7. 2015Novinky

Facebook přichází s další praktickou novinkou, která váš business posune zase o krůček blíž k zákazníkům. Facebook Bluetooth Beacons je užitečné rozšíření Place Tips, které uživatelům naservíruje atraktivní informace o vašem podniku a namotivuje je stát se vaším fanouškem.

Jak to funguje?

V moment, kdy vás zákazník navštíví a otevře si aplikaci Facebook, se do jeho mobilu nebo tabletu vyšle signál pomocí technologie Bluetooth. Rázem mu na displeji vyběhnou informace, které se týkají vašeho businessu a vaší Facebook stránky. Co to přesně znamená?

  • Zobrazí se mu uvítací zpráva a fotka.
  • Facebook ho vyzve, aby se stal fanouškem vaší stránky.
  • Uvidí vaše facebookové příspěvky.
  • Zjistí, že jeho přátelé doporučují váš podnik.

Beacons fungují, pakliže má uživatel zapnutý Bluetooth a umožněné oznámení polohy. Beacons jsou založeny na ochraně soukromí, tzn. nesbírají data z mobilu nebo tabletu, nezneužívají oznámení polohy, ani neruší signál Wi-Fi či jiných zařízení.

Facebook teď Beacons rozdává určitému počtu zájemců zdarma. Chcete je taky? Tak vyplňte formulář tady a jakmile na vás přijde řada, vyrazí za vámi.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře