Instagram slibuje byznys profily i promo příspěvků

1. 6. 2016Novinky

Instagram znovu zareagoval na velkou poptávku firem a značek, které chtějí obrázkovou sociální síť lépe využívat pro své podnikání. Dnes proto uvedl další řadu marketingových nástrojů. Těšit se nově můžete na byznys profily nebo možnost promovat příspěvky přímo v aplikaci.

V průběhu posledního měsíce Instagram již několik novinek představil. Přidal například video do Carousel Ads, začlenil populární Dynamic Ads a začal testovat některé doplňky, které mají stávající profily přiblížit firemním stránkám tak, jak je známe na Facebooku. Co chystá dál?

Byznys profily

Byznys profily budou sloužit jako volná funkcionalita pro ty účty, které chtějí být na Instagramu rozpoznatelné jako firma. Můžete si vybrat, v jaké podobě chcete být se zákazníky v kontaktu – telefonicky, zprávou nebo e-mailem, a to pouze jedním kliknutím na kontaktní button. Byznys profily budou mít kromě jiného možnost propagovat příspěvky, k dispozici jim budou také podrobné přehledy, které prozradí informace o tom, kdo je vaším followerem a jaký výkon mají vaše příspěvky. Více jsme vám nové přehledy přiblížili v samostatném článku.

tumblr_inline_o7xnz3Hxwe1tayze1_540

Zdroj: Instagram

Promo příspěvků

Díky tomuto nástroji budete moci příspěvky, které si vedou nejlépe, snadno změnit v reklamy přímo v aplikaci. Jednoduše zvolíte post, který jste již na Instagramu sdíleli, a přidáte k němu tlačítko, které vyzývá uživatele k provedení akce. Vybrat můžete také cílové publikum, anebo ponechat automatický návrh publika, které doporučil Instagram. Příspěvek pak můžete propagovat v neomezeném časovém horizontu.

tumblr_inline_o7xnyjyql31tayze1_540

Zdroj: Instagram

Novinky plánuje Instagram zavést nejprve v USA, Austrálii a na Novém Zélandu, globálně by pak měly být dostupné koncem roku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře