Instagram Stories hlásí 250 milionů uživatelů a možnost přehrávání live videí

3. 7. 2017Novinky

Instagram oznámil další milník. Jeho Stories totiž každý den sleduje už více než 250 milionů lidí po celém světě. A aby ještě o něco podpořil jejich sledovanost, umožňuje nově přehrávat živá vysílání po dobu 24 hodin.

Počet uživatelů, kteří denně sledují Stories, se od dubna zvýšil o 25 %. Tehdy dosáhl hranice 200 milionů lidí. V říjnu jich například bylo „pouze“ 100 milionů. To znamená, že každé tři měsíce přibyde 50 milionů nových uživatelů. Toho Instagram využívá a nabízí inzerentům možnost zobrazovat v rámci Stories také reklamy.

A aby sledovanost ještě podpořil, prohlubuje příležitosti pro samotné tvůrce Stories. Od loňského listopadu umožňuje vytvářet živá videa, která se objevují v rámci Stories feedu, ovšem jen po dobu samotného vysílání. Jakmile přenos skončí, mizí i možnost jeho sledování či dohledání videa.

Nyní to už však tímto způsobem nefunguje. I po skončení živého přenosu máte nově možnost sdílet jeho opětovné přehrání až po dobu 24 hodin. Všechny lajky a komentáře, které uživatelé v průběhu vysílání přidají, se rovněž znovu přehrají. Lidé, kteří opakovaný přenos sledují, budou navíc schopni vysílání posunout o 15 sekund zpět nebo dopředu. U přehrávaného vysílání se také objeví button „Poslat zprávu“, pomocí něhož vám uživatelé budou moci poslat soukromé sdělení.

Aktualizace je již nyní k dispozici na aplikaci Instagramu verze 10.26 pro platformy iOS i Android.

Kromě toho Instagram testuje nástroj Favorites, který umožní vytvořit skupinu přátel, se kterými chcete sdílet Stories i příspěvky. Sociální síť také chystá drobný refresh profilů, který zjednoduší a uspořádá dílčí prvky, aniž by se aktualizace dotkla fungování aplikace. Novinky zatím testuje jen malá skupina vyvolených uživatelů.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře