Instagram zavádí kreativní formát Stories

3. 8. 2016Novinky

Instagram představil nový nástroj s názvem Stories, díky kterému můžete sdílet více fotek a videí najednou. Tento formát je podobný Slideshow, kterou již používá Facebook, a po uplynutí 24 hodin automaticky zmizí.

Instagram Stories se budou hodit především těm firmám a uživatelům, kteří během dne rádi sdílejí více příspěvků, ale obávají se, aby příliš nespamovali zeď fanoušků či přátel.

S novou funkcionalitou se tomu můžete vyhnout, protože veškerý obsah vložíte pouze do jednoho příspěvku. K vizuálnímu materiálu můžete přidat také text a k dispozici jsou i nástroje pro kreslení, kterými můžete do svého příspěvku vložit více kreativity.

Stories však na vašem profilu ani feedu přátel nezůstanou věčně, po 24 hodinách automaticky zmizí. Jak je mezi ostatními příspěvky poznáte? Zobrazí se totiž vždy v horní části vašeho feedu. Pokud vaši přátelé postnou nový „příběh“, okraj jejich profilového fota se zároveň zbarví.

sc3

Abyste si prohlédli něčí Story, jednoduše kliknete na jeho profilovou fotku. Narozdíl od klasických příspěvků tu ale nejsou komentáře ani možnost obsah „olajkovat“. Můžete pouze poslat soukromou zprávu.

Stories také respektují nastavení soukromí vašeho účtu. Pokud je nechcete sdílet veřejně, ale jen svým sledujícím, není problém. Jestliže se i mezi nimi nachází někdo, ke komu by váš příspěvek nebo jeho konkrétní část neměla dorazit, můžete si skrytí postu také snadno nastavit.

sc

Zdroj: Instagram

Instagram se při vytváření Stories velmi silně inspiroval Snapchatem, který již podobnou funkcionalitu používá. Zároveň tím odpovídá na požadavky ze strany samotných uživatelů. Stories budou globálně dostupné během několika týdnů, a to na obou mobilních platformách Android i iOS.

https://vimeo.com/177180549

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře