Instagram zavádí nový algoritmus pro uspořádání příspěvků

16. 3. 2016Novinky

Průměrnému uživateli Instagramu unikne 70 % příspěvků, které se zobrazí v jeho feedu. Proto se sociální síť rozhodla upravit algoritmus pro řazení příspěvků tak, aby posty již nešly chronologicky za sebou, ale jako první se zobrazily ty nejlepší z nich.

Aktualizovaný algoritmus nyní vezme v potaz několik faktorů, mezi jinými pravděpodobnost, že budete mít o daný příspěvek zájem, jaký je váš vztah s osobou, která jej sdílela, nebo aktuálnost postu.

Výhody vs. nevýhody

Nové uspořádání příspěvků má svá pro i proti. Výhodou je, že vám Instagram naservíruje jen ten nejlepší obsah a méně kvalitní témata vás už nebudou tolik obtěžovat. Budete také moci sledovat více profilů bez obav, že pohltí posty vašich favoritů. A v neposlední řadě také uvidíte příspěvky svých zahraničních přátel, kteří je obvykle sdílejí v noci, když spíte.

Na druhou stranu už nebude možné vytvářet obsah v reálném čase, protože nebudete mít jistotu, že se vaše fotka nebo video zobrazí hned nahoře. Brandy se také budou muset více snažit, aby tvořily prvotřídní obsah, který by algoritmus vybral mezi ty prioritní.

Na stejném principu jako nový instagramový algoritmus funguje i News Feed Facebooku a ubírají se k němu i další sociální sítě, v poslední době například Twitter. Novinka se zatím testuje a Instagram ji bude zavádět pozvolna. Slibuje ale, že se vám ve feedu zobrazí všechny fotky a videa profilů, které sledujete, jen budou v jiném pořadí. Je ale pravděpodobné, že příspěvky velmi nízké kvality budou zcela vyfiltrovány pryč.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře