Instagram zpřístupní všem uživatelům 60s spoty i videokoláže

30. 3. 2016Novinky

Facebook ohlásil dvě aktualizace týkající se videí na Instagramu. Spoty o délce 60 vteřin byly doteď výsadou inzerentů, nyní ale budou k dispozici také samotným uživatelům. Kromě toho bude možné vytvářet videa ze série vlastních krátkých klipů.

Rozšíření možností videí na Instagramu je jen dalším logickým a zcela nevyhnutelným krokem. Zjistilo se totiž, že za poslední půlrok se čas, který uživatelé stráví sledováním videí na Instagramu, zvýšil o 40 %. Průzkumy také ukazují, že začlenění videa do běžící kampaně posiluje její úspěšnost více než zařazení statických prvků. A přestože sociální síť zavedla pro inzerenty minutové spoty (jako rozšíření k již existujícím 15- a 30vteřinovým videím) teprve minulý měsíc, rozhodla se ji nyní zpřístupnit úplně všem.

Potěšující je také nový experiment, v němž můžete stříhat videa z vlastních krátkých klipů uložených v mobilu. Budete je moci všelijak upravovat, ořezávat a přidávat filtry i titulky. Počítá se samozřejmě i s tím, že tuto vychytávku začnou brzy využívat i sami marketéři, kterým se otevírají zbrusu nové možnosti tvorby video kampaní.

Facebook přislíbil, že první novinka bude reálně dostupná během několika měsíců. Druhou zavádí už tento týden, a to pro verzi aplikace Instagram pro iOS 7.19.

https://vimeo.com/160762565

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře