Jak převést osobní profil na stránku

1. 4. 2016Návody

Facebook umožňuje převést osobní účet na stránku. Stránka totiž narozdíl od profilu nabízí řadu užitečných nástrojů a také nelimituje počet vašich příznivců. Ať už se pro tento krok rozhodnete z jakéhokoliv důvodu, postup je velmi jednoduchý.

Hlavní rozdíly

Osobní profil a stránka se liší především v limitovaném počtu přátel, respektive fanoušků. Zatímco u osobních účtů Facebook povolí „jen“ 5 000 přátel, u stránek hranice prakticky neexistuje. Fanoušků můžete mít, kolik chcete. Jako obyčejnému člověku vám limit pro počet přátel nejspíš bohatě postačí, ale například pro veřejně známé osobnosti, u nichž se přepokládá, že followerů budou mít podstatně více, je stránka určitě lepší variantou.

Stránka také narozdíl od soukromého profilu nabízí více nástrojů, jak s ní pracovat. Umožňuje například promovat obsah, který na ní sdílíte. To u osobního účtu nelze. Facebook také nedovoluje v rámci profilu zastupovat někoho či něco jiného (například firmu). Pokud přijde na to, že firma vystupuje pod osobním profilem, můžete trvale přijít o přístup ke svému účtu.

Může se také stát, že starost o facebookovou propagaci jednoho dne přestanete stíhat a že bude potřeba vzít si k ruce pomocníka, kterému předáte zodpovědnost. V rámci osobního profilu je cesta složitější. Zaprvé je nutné předat přístupové údaje, což je celkem citlivá záležitost. Zadruhé se dotyčný bude muset pokaždé odhlásit ze svého profilu a přihlásit na váš, což jen zabírá čas. Obsah stránky může bez problémů spravovat více lidí, aniž by bylo potřeba vyzradit přístupy nebo se z Facebooku neustále odhlašovat a zase přihlašovat.

Postup

Převedení osobního účtu na stránku není složité. Kroků je jen pár.

  1. Přejděte na tuto stránku.
  2. Klikněte na možnost Začínáme.migrace1
  3. Profil se vám během několika vteřin převede na stránku. Toť vše.

migrace2

Jakmile bude proces hotový, přenese se automaticky také váš aktuální profilový i úvodní obrázek. Vaše osobní jméno se pak stane názvem nové stránky. Rovněž budete moci z vašich přátel udělat fanoušky a přenést na stránku fotky, které jste sdíleli na soukromém účtu. Ty budou defaultně nastaveny jako veřejné.

migrace5

Na nové stránce si pak již standardně vyplníte potřebné informace a údaje, které se z osobního profilu nepřevedly. Můžete také ihned přiřadit nové správce, upravit uživatelské jméno, začít vytvářet reklamy a tak podobně.

Pokud se vám z nějakého důvodu nebude stránka zamlouvat a budete si přát vrátit ji zpět do osobního profilu, můžete požádat Facebook o vrácení do původního stavu na této stránce.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře