Jak se daří Facebooku v ČR?

10. 8. 2016Novinky

Facebook vydal nejaktuálnější statistiky o tom, jak si vede v České republice. Zajímavostí třeba je, že se na Facebook přihlásí více než 4,5 milionu Čechů každý měsíc nebo že na něm tráví čas více než 3,4 milionu těchto uživatelů každý den (tedy 76 %).

Počet 4,5 milionu uživatelů zároveň činí 56 % všech českých uživatelů internetu. Ukazuje se, že lidé dnes navíc upustili od používání klasického PC a na Facebook přistupují spíše skrze digitální a mobilní zařízení.

sc4

Díky tomu kontinuálně roste počet uživatelů tabletů a smartphonů. Přes mobil si aktuálně každý měsíc prohlíží Facebook více než 3,5 milionu lidí, což je 78 % počtu uživatelů, kteří aktivně používají mobil každý měsíc. A denně tráví na facebookové mobilní aplikaci přes 2,6 milionu uživatelů.

sc1

Facebook odhaduje, že do budoucna nepůjdou zastavit ani trendy v reklamě, kdy se stále více peněz vkládá do digitálního prostředí.

sc2

Mobilní reklama na něm bude mít přitom největší podíl.

sc3

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře