Konec třesení: Live 360 teď bude stabilnější

4. 8. 2017Novinky

Pokud jste se zatím neodhodlali vytvořit live video v 360° formátu, teď je ta správná doba. Facebook totiž přichází s dalšími novinkami, které kvalitu živého vysílání ještě vylepší. Těšit se můžete na stabilizaci obrazu nebo program, který prověří kvalitu vašeho zařízení.

Sociální síť hodlá v první řadě stabilizovat obraz živých videí. Nemusíte se tedy obávat, že vaše třesoucí se ruka zničí divácký zážitek z vysílání. Stabilizace proběhne automaticky, kdykoliv se rozhodnete sdílet obsah na sociální síti.

A tato novinka nabývá na ještě větším významu díky tomu, že se dočkáme také 4K rozlišení živého 360° vysílání. A bude to brzy, protože Facebook plánuje zavést tuto funkcionalitu pro všechny uživatele už v následujících několika týdnech.

To ale není vše. Facebook nás dále potěšil tím, že zavede možnost plánovat upozornění na blížící se Live 360 vysílání, které přijde uživatelům.

Do videí rovněž přibude tlačítko „Donate“. To ocení především neziskové a charitativní organizace, které živá videa používají pro svou činnost či osvětu veřejnosti.

V neposlední řadě se zanedlouho dočkáme programu s názvem „Ready“. Jde o to, že výrobci nahrávacích zařízení a vývojáři software budou moci požádat o přezkoumání kvality produktů, které jsou určeny pro Live 360. Pro brandy to představuje velkou příležitost vyniknout nad konkurencí a získat přidanou hodnotu díky logu Facebook Live, které mohou umístit na balení produktu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře