Messenger umožní lépe vyhledávat chatboty

25. 4. 2017Novinky

Na Messengeru aktuálně funguje více než 100 tisíc chatbotů, ale 1,2 miliardy lidí, kteří komunikátor každý měsíc používají, o nich pravděpodobně nemá vůbec tušení. Facebook proto rozšiřuje možnosti vyhledávání a zavádí nový nástroj, který doporučí relevantní boty.

Messenger se botům otevřel přesně před rokem, ovšem například až 78 % uživatelů v Americe neví, že existují. Facebook proto v komunikátoru zavádí novou sekci Discover, která pomůže jednoduše a hlavně intuitivně vyhledat více botů.

Jedná se o vyhledávací tabulku, respektive stránku, která uživatelům doporučí relevantní boty podle toho, co zrovna hledají. V rámci toho Facebook představil i nový typ botů, takzvané „Chat Extensions“, které půjde integrovat přímo do konverzace.


Někteří z nich například umožní přístup k většímu množství obsahu, kde nechybí velcí vydavatelé, jako jsou zpravodajské stanice CNN či ABC. S pomocí jiného bota můžete poslat přátelům písničku ze Spotify a poslechnout si ji přímo v prostředí Messengeru. Další boti vám zase pomohou vyhledat restauraci a zarezervovat si v ní stůl.

V tomto rozšíření však kromě botů najdete i profily společností, které je nepoužívají. Messenger se tak v podstatě mění na zlaté stránky, které nabízejí seznam dostupných firem a služeb. V seznamu zvýrazní společnosti podle popularity i lokality, kde se právě nacházíte. K dispozici budou i filtry kategorií, jako je zábava, finance, gastronomie, zdraví a krása, média a produktivita.

Kromě vyhledávací stránky Messenger přidává i samostatnou tabulku, kde můžete vyhledávat a hrát Instant Games, které zavedl v loňském roce.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře