Ověřené stránky mohou vysílat živě

19. 12. 2015Novinky

V srpnu Facebook umožnil veřejně známým osobnostem, které používají službu Facebook Mentions, aby na sociální síti sdílely živá videa. Facebook Live se osvědčil a jak Mark Zuckerberg přislíbil, dočkali se konečně i správci stránek. Zatím ale jen těch ověřených.

Do živého vysílání přes sociální síť se do dneška zapojily tisíce celebrit, politických osobností, sportovců, hudebníků a dalších influencerů. Ti zásobují miliony fanoušků videosnímky „ze zákulisí“ v reálném čase. A protože se live streaming setkal s opravdu velkým ohlasem, rozhodl se Facebook dát tuto možnost i dalším.

Od čtvrtka tak ověřeným stránkám, které používají facebookovou aplikaci na platformě iOS, postupně roluje nástroj pro sdílení live videí. Sportovní kluby, mediální společnosti, brandy a další teď mohou sdílet žhavé novinky, nechat fanoušky nahlédnout za oponu, pořádat online debaty a podobně.

Během živého přenosu stránky uvidí počet diváků, jména jiných ověřených profilů nebo stránek, které je právě sledují, nebo real-time komentáře. Po skončení se video uloží na timeline stránky, takže fanoušci, kteří živý přenos nestihli, si jej budou moci pustit ze záznamu.

Toho, že vás nikdo sledovat nebude, se obávat nemusíte. Fanoušci totiž dostanou upozornění v News Feedu a v notifikacích o tom, že právě vysíláte live. Pod videem je také umístěný subscribe button, který zajistí, že se uživatelé dozví o dalších live videích stránky.

Podívejte se na několik příkladů videíbest practices, kde najdete zajímavé tipy.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře