Signal: Obsah z Facebooku a Instagramu pro novináře

18. 9. 2015Novinky

Facebook představil další novinku: Signal, bezplatný nástroj pro novináře, který umožní vyhledávat, shromažďovat a vkládat obsah z Facebooku a Instagramu, který je zajímavý pro zveřejnění v médiích.

Content bude přitom novinářům dostupný jak v podobě fotek, videí a postů, tak v mnoha oblastech, jako je zpravodajství, kultura, zábava, sport a podobně.

Novináři, které zajímá, o čem se na Facebooku „šušká“, které konverzace na sociální síti rezonují a která témata jsou trendy, teď snadno a rychle zobrazí související obsah, který veřejně sdílejí uživatelé i stránky.

signal_by_facebook_dashboard1

Zdroj: media.fb.com

K dispozici bude také například seznam veřejných osobností rankovaných podle toho, jak často jsou na Facebooku zmiňovány. Do toho budou zahrnuty i real-time konverzace mezi politiky, spisovateli, herci, hudebníky a podobně. Na Instagramu pak mohou novináři vyhledávat obsah podle hashtagů nebo lokalizačních tagů.

Tuto zajímavou novinku plánujeme více vyzkoušet na vlastní kůži. Brzy se proto můžete těšit na rozsáhlejší článek, kde vám představíme všechno pěkně do puntíku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře