Stránky budou moci naplánovat živé vysílání

22. 10. 2016Novinky

Nyní lze živé video na Facebooku pouze spustit, brzy ale bude možné vysílání dopředu naplánovat, aby si ho mohli do diářů zapsat i diváci. Zatím si novinku vychutnají pouze ověřené stránky, ale brzy dojde i na běžné Pages.

Plánování živého přenosu má hned několik výhod. Zaprvé se zvyšují šance, že rozšíříte řady vašich diváků, protože o termínu budou vědět předem a počítat s ním. Dále budete moci publikum navnadit a vzbudit v něm napjaté očekávání předtím, než vysílání začne. Video také spustíte se silnější pozicí, protože publikum již bude netrpělivě čekat, co se na jejich monitorech odehraje.

Novinka bude dostupná nejprve pro ověřené stránky a živá videa publikovaná přes Facebook Live API. Sociální síť už ale teď počítá s tím, že se dostane i na běžné stránky, což bude otázkou několika týdnů.

Pokud se vás novinka tedy aktuálně týká a máte ověřenou stránku, možnost naplánovat live video najdete v Nástrojích pro zveřejňování. Přečtěte si i návod, jak postupovat krok za krokem.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře