Video reklamy přicházejí i do Instant Articles

5. 4. 2016Novinky

Instant Articles budou dostupné všem vydavatelům už příští týden. Dalším atraktivním bonusem, který jim Facebook v tomto prostoru nabízí, je inzerce za pomoci video reklam.

Video na Facebooku se v posledním roce těší ohromné popularitě. Aby ne. Podle průzkumu suverénně boduje v oblasti engagementu i dosahu, neustále se plánují další a další novinky, vylepšují se metriky, testují se zajímavé formáty, video podobu získává stále větší počet reklam a prim hraje i na Instagramu.

Nyní Facebook oznámil, že video reklamy zařadí také do Instant Articles, které se otevřou mediálním vydavatelům po celém světě již 12. dubna. Reklamní prostor v rámci Instant Articles je na určité bázi k dispozici už nyní, video ads by však měly fungovat jako nástroj k posílení úspěšnosti zdejších reklamních kampaní. Podle odhadů by měly zvýšit imprese až o 20 %.

Stejně jako v rozhraní Facebooku bude možné automatické přehrávání i samostatné spuštění videí uživatelem, chybět nebudou ani pre-roll reklamy. Zvuk bude rovněž defaultně nastaven v tichém režimu.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře