Videonovinky: Větší kontrola nad reklamou, více zvuku i vertikálních spotů

15. 2. 2017Novinky

Metriky video reklam by měly být transparentnější a poskytovat inzerentům větší kontrolu nad tím, co nakupují. Platit budete například, jen pokud uživatelé zhlédnou reklamu se zvukem. Facebook dále podpoří vertikální spoty, které vykazují lepší výsledky než ostatní formáty, a zavede nový způsob přehrávání zvuku na News Feedu.

Metriky v milisekundách

Facebook začal reagovat na stížnosti inzerentů, že dosavadní analytiky pro video reklamy nejsou otevřené objektivní evaluaci. Nové metriky, které hodlá nabídnout, by proto měly poskytnout lepší představu o výkonu reklam i nové možnosti pro jejich nákup, které upřesní, za co inzerenti vlastně platí. V rámci reklamních kampaní, které běží na Facebooku a Instagramu, bude čas, kdy se reklamy zobrazují, rozčleněn na milisekundy. Díky tomu uvidíte, kolik milisekund se na obrazovce objevila celá reklama, kolik milisekund se zobrazovala jen polovina a v kolika milisekundách se doručil alespoň jeden pixel.

Platby podle kritérií

Reklamy na Facebooku, Instagramu a Audience Network získají koncem letošního roku také nové nástroje, které určí, kdy budou inzerentům reklamy účtovány. To znamená, že například za reklamy v délce kratší než 10 vteřin budete platit na základě celého zhlédnutí reklamy. Pokud vás bude zajímat pouze to, zda lidé sledují vaši reklamu se zapnutým zvukem, zaplatíte jen v případě, že tato podmínka bude splněna.

Více zvuku v News Feedu

Právě zvuk je další novinkou, kterou Facebook chystá. Dosud se videa v News Feedu automaticky přehrávala bez zvuku. Nyní se bude zvuk zapínat a vypínat při skrolování News Feedem podle toho, zda máte na telefonu zapnutý zvuk.

Vertikální video reklamy

Facebook loni zavedl také vertikální formát videí, který od té doby průběžně testoval. 7 z 10 testů ukázalo, že vertikální video reklamy oproti horizontálním nebo čtvercovým zvyšují povědomí o značce a lidé si je snáze zpětně vybaví. Proto se sociální síť rozhodla tento typ spotů ještě více podpořit a zavádí je také na Instagramu, Facebook Live a dalších kanálech, které můžete na Facebooku sledovat.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře