WhatsApp testuje vlastní verzi Stories

10. 11. 2016Novinky

Kreativní formát Stories funguje na Instagramu už od srpna. První průzkumy ukázaly, že je sleduje každý den přes 100 milionů lidí. Na tento úspěch chce teď Facebook navázat a jejich alternativu spouští i na komunikátoru WhatsApp. Zde se bude jmenovat Status.

Nový nástroj Status se objeví v nejnovější veřejné beta verzi aplikace WhatsApp na platformách iOS i Android. Podobně jako instagramové Stories, u nichž se Facebook inspiroval u konkurenta Snapchat, umožní uživatelům sdílet více aktualizací najednou, včetně fotek a videí.

Vybrat si budete moci fotky a videa z knihoven a využít také takzvaný doodle, kdy přes obrazový obsah můžete libovolně kreslit, přidávat text, používat filtry a doplňovat o samolepky a emotikony. A stejně jako Stories i tady je životnost nástroje dočasná a po uplynutí 24 hodin zmizí. Sami si také můžete vybrat, kterým uživatelům se váš Status zobrazí.
whatsappstatus2 whatsappstatus3

Jako obvykle si Status mohou vyzkoušet zatím jen vyvolení uživatelé. Předpokládá se však, že jej Facebook brzy spustí i pro ostatní.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře