360° fotky bude možné pořídit rovnou v aplikaci

7. 9. 2017Novinky

Už žádný speciální foťák nebo jiné aplikace. Fotografie ve formátu 360° teď budete moci pořídit přímo v nativní aplikaci Facebooku. Novinka bude dostupná pro všechny uživatele platforem iOS i Android.

Od června 2016, kdy Facebook s tímto formátem fotografií přišel, nahráli lidé na sociální síť už bezmála 70 milionů 360° obrázků. Facebook takový zájem těší, a proto je stále zdokonaluje a inovuje. Na jaře například zavedl 360° live vysílání, které pak vylepšil řešením, jak zabránit třesení 360° obrazu. Na podzim loňského roku přidal 360° videím prostorový zvuk a o 360° formát obohatil také Instant Articles.

Pořídit 360° fotky je v aplikaci snadné. Jak na to? V místě, kam běžně vkládáte status, najdete ikonku symbolizující 360° fotky.

Klikněte na ni a zobrazí se obrazovka s modrým tlačítkem. To podržíte a dále postupujete podle návodu, který vás provede od začátku až do konce, dokud nebudete mít hotové celé panorama. Nakonec zvolíte tu část fotky, kterou má snímek na sociální síti začínat a kliknete na možnost sdílet.

V rámci 360° fotek pořízených v aplikaci můžete navíc přibližovat a oddalovat obraz a označovat své přátele. Kromě toho si tuto fotku budete moci nahrát jako cover obrázek svého profilu. Pořízené fotky můžete libovolně zveřejňovat na Timeline, vkládat do skupin nebo umisťovat do alb, a to buď společně s ostatními 360° fotkami, anebo mezi fotografie běžného typu.

 

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře