360° novinky ve videích, fotkách i Instant Articles

27. 10. 2016Novinky

Jak je vidět, Facebook má s 360° formátem samé dobré zkušenosti. Proto ho teď přidává a aktualizuje, kde to jen jde. O tento atraktivní způsob prezentace nyní obohatil prostor Instant Articles a u 360° videí a fotek umožnil nastavit výchozí pohled podle vlastní volby.

Vydavatelé, kteří využívají Instant Articles, mohou nyní do svého obsahu zahrnout také 360° videa a fotografie. Facebook tento formát podporuje na nejnovější verzi facebookové aplikace na platformě Android a iOS a v nejbližších měsících plánuje do Instant Articles přidat ještě další interaktivní prvky. Instant Articles jsou totiž pro 360° média jako stvořené. Novináři mohou sdílet bohatší příběhy a vykreslit scény autentičtěji, čtenáři si zase více užijí interaktivitu, kterou články nabídnou.

Na videu magazínu USA Today uvidíte, jak se 360° formáty dají využít:

U 360° formátu přibyla také jedna aktualizace. Uživatelé teď mohou změnit výchozí pohled na fotky a videa. Tuto novinku podporují platformy iOS, Android i Chrome na desktopu. Co to přesně znamená?

Pokud nahrajete 360° fotku na mobilu, můžete za pomoci táhnutí prstu nastavit výchozí bod, odkud si ostatní plnohodnotný obrázek začnou prohlížet. Na počítači tuto funkcionalitu zprovozníte pomocí kliknutí na tlačítko umožňující úpravy a pohybem myši nastavíte výchozí pohled.

facebook-360-photo

Facebook také přislíbil, že během pár týdnů bude možné 360° fotografie zařadit do alb a publikovat multimediální příspěvky. To znamená, že pokud budete chtít v jednom příspěvku zveřejnit kombinaci 360° fotky, běžné fotky, 360° videa a běžného videa najednou, nic vám nebude stát v cestě.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře