5 připravovaných novinek na Instagramu

24. 9. 2019Novinky

Instagram neustále pracuje na novinkách, které mají učinit aplikaci přehlednější i zábavnější. V současnosti testuje mnoho nových nástrojů a my vám některé z nich představíme. Jedná se o nové možnosti Boomerangu, layouty ve Stories, sdílení komentářů, filtry oznámení či nastavení webů a aplikací.

1. Nové možnosti Boomerangu pro Stories

Boomerang je ve Stories velmi populární nástroj, proto se Instagram rozhodl vyvinout pět nových režimů. Testování funkce zachytila Jane Wong a jedná se o následující typy:

  • Classic – současný efekt Boomerangu, který je nyní k dispozici
  • Hold – přidá krátkou pauzu na konci každé smyčky
  • Dynamic – do smyček přidá škubnutí
  • Slowmo – stejné provedení efektu jako Classic, ale pomalejší
  • Duo 1 – efekt je podobný typu Classic, jen s jinou dynamikou
  • Duo 2 – rychlejší efekt než u klasického režimu
Zdroj: Twitter Jane Wong

2. Integrace Layouts do Stories

V současné době, pokud chcete vytvořit koláž z více fotek a používáte k tomu aplikaci Layout, je nezbytné si ji stáhnout a pracovat s ní mimo Instagram. Jane Wong ale objevila, že by mohlo dojít ke změně a spojení více fotek do jedné by bylo možné přímo z fotoaparátu Instagram Stories. Cílem integrace je zjednodušení tvorby koláží. Zatím ji však může otestovat pouze malý vzorek uživatelů.

Zdroj: Twitter Jane Wong

3. Sdílení komentářů na Instagramu

Další novinkou, kterou Instagram připravuje, je možnost sdílet komentáře příspěvků. Vedle volby Odpovědět, kterou najdete u každého komentáře, Instagram přidá nové tlačítko Sdílet. Testovací vzorek uživatelů může zatím sdílet komentáře jen pomocí Direct Message.

Zdroj: Twitter Jane Wong

4. Filtry oznámení

Jedná se o malou, ale velmi uživatelsky užitečnou aktualizaci. V současné době najdete veškerá oznámení na jednom místě v kartě Aktivita, a proto jsou často nepřehledná. Instagram proto pracuje na filtrech, pomocí kterých byste si mohli zobrazovat jen konkrétní kategorie oznámení, například lajky, komentáře a nové sledující.

Zdroj: Twitter Jane Wong

5. Nastavení aplikací a webů

Díky poslední novince si snáze zkontrolujete aplikace a weby třetích stran, do kterých se přihlašujete skrze instagramový účet. Funkce je umístěná v sekci Nastavení – Zabezpečení – Aplikace a weby, kde se vám ukáže seznam aktivních a ukončených aplikací. Dříve tuto možnost nabízel pouze desktop, v budoucnu by měla být dostupná i na mobilním zařízení.

Zdroj: Twitter Jane Wong

Všechny představené funkce jsou ve fázi testování. Kdy a jestli je Instagram zavede, není zatím jasné.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře