Business Manager přináší změny v přiřazování firemních oprávnění

8. 4. 2019Novinky

Facebook začne od 9. dubna měnit firemní oprávnění v Business Manageru. Systém založený na rolích nahradí systémem založeným na úkolech.

Oprávnění byla doposud postavena na rolích, nyní dojde ke změně a správce bude danému uživateli přiřazovat konkrétní úkoly, které bude moct provádět. K dispozici budou možnosti jako „Spravovat kampaně“, „Zobrazit výkon“ nebo „Moderovat komentáře“.

V praxi u daného uživatele už tedy neuvidíte jméno role, jako například Inzerent nebo Analytik, ale název konkrétní aktivity. Nový způsob přidělování oprávnění má lépe chránit informace firem a celý proces přidělování zrychlit a zpřehlednit.

Facebook bude od 9.dubna automaticky přiřazovat nová znění oprávnění na základě současné role uživatele. Proto se po změně doporučuje správcům překontrolovat stav oprávnění v „Nastavení firmy“ a případně je u jednotlivých osob upravit podle potřeb.

Facebook také doporučuje přidělit uživatelům jen taková oprávnění, která pro výkon pracovních úkolů opravdu potřebují. Je to první základní krok, jak se může firma chránit proti případnému zneužití dat.

Přístupů k firemním účtům v podobě Správce a Zaměstnance v Business Manageru se změny netýkají. Novinka se nedotkne ani stránek, které nejsou přiřazené k Business Manageru. V tomto případě se u rolí a oprávnění nic nemění.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře