Co můžete sdílet do Instagram Stories

4. 3. 2020Návody

Nedávno jsme se v našem článku zaměřili na to, jak sdílet Instagram Stories. Nyní si ukážeme, jak sdílet klasické příspěvky do Stories, jak můžete znovu vytvořit příběh ze Stories z vašeho archivu nebo jak sdílet IGTV videa.

Sdílení klasického příspěvku do Stories

První možností je sdílení klasického příspěvku z vlastního nebo cizího profilu do vašich Instagram Stories. V případě sdílení z jiného profilu musí být účet veřejný, jinak funkci nebudete mít k dispozici.

Zdroj: Instagram

Dále musí mít uživatel v nastavení Stories zapnuté, že umožňuje ostatním sdílet příspěvky do příběhů.

Zdroj: Instagram

Pokud je cizí profil veřejný a má povolené sdílené, vyberte si příspěvek, který chcete umístit do svých Stories, klikněte na symbol šipky pod příspěvkem a zvolte Přidat do příběhu příspěvek. Obsah se nahraje do tvorby vašich Stories. Před jeho zveřejněním můžete příběh upravit, přidat různé samolepky či emoji a jeho podobu formátovat, jak potřebujete. Po kliknutí na volbu Poslat se příběh zveřejní ve vašich Stories.

Zdroj: Instagram

Vaši followeři uvidí v příběhu i odkaz na profil, ze kterého jste obsah sdíleli. Stačí kliknout doprostřed fotografie, ukáže se tlačítko Zobrazit příspěvek a Instagram vás přesměruje na účet původního tvůrce příspěvku.

Zdroj: Instagram

Stejným způsobem funguje sdílení vlastních příspěvků do Stories.

Sdílení Stories z archivu

Sdílet můžete opětovně i vaše Stories z archivu a připomenout tak svým followerům minulé příběhy. Klikněte na hlavní menu v pravém horním rohu aplikace Instagramu, přejděte na Archivovat a vyberte si příběh, který chcete sdílet. Obsah si můžete upravit podle vašich potřeb a následně zveřejnit skrze tlačítko Sdílet.

Automaticky se vám v příběhu zobrazí také datum vzpomínky, které můžete vymazat, anebo ponechat.

Zdroj: Instagram

Sdílení IGTV do Stories

Pokud pracujete s videi na IGTV, můžete jejich publikovaný obsah sdílet do Stories a oslovit tak více diváků. Do IGTV můžete sdílet vlastní videa, ale i obsah z cizího kanálu IGTV.

Kanál IGTV najdete v sekci Hledejte (pod ikonou lupy), kde zvolte symbol IGTV. U konkrétního videa pak klikněte na šipku a zvolte Přidat video do vašeho příběhu. Stories můžete upravit podle vašich představ. Pak stačí příběh zveřejnit skrze tlačítko Poslat.

Zdroj: Instagram

Možností, jak pracovat s příběhy, je mnoho. Vždy ale mějte na paměti, že váš obsah by měl být především kreativní a zábavný.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře