Co nového u Stories? Vytváření ze starších příspěvků či ve skupinách

15. 11. 2017Novinky

Instagram a Facebook Stories o sobě opět daly vědět. Jaké novinky přináší? Můžete se těšit třeba na sdílení starších příspěvků na Instagramu, zjednodušení příběhů na Facebooku nebo Stories pro skupiny a stránky.

Instagram

Původně bylo možné v podobě Instagram Stories zveřejňovat jen obsah, který jste pořídili v předchozích 24 hodinách. S tímto limitem se teď rozlučte, protože Stories nově nehledí na dobu, kdy jste natočili video nebo vyfotili obrázek. Přidávat můžete libovolně starý příspěvek.

Instagram vám také automaticky doporučí nové samolepky, které můžete přidat ke staršímu materiálu. Před zveřejněním si dále můžete vybrat, zda chcete obrázky a videa rotovat, změnit jejich velikost nebo smazat samolepku. Na způsobu vytváření Stories se přitom nic nemění – buď snímek pořídíte ihned, anebo kliknete na ikonku galerie a vyberete z již uložených.

Facebook

Ani Facebook Stories nezůstávají pozadu. Facebook se totiž rozhodl spojit je s funkcionalitou Messenger Day (což je alternativa Stories v populárním komunikátoru, která se však nesetkala s velkým úspěchem). Pokud přidáte obsah do jednoho z formátů, automaticky se objeví i ve druhém.

Tím ale aktualizace ve Facebook Stories nekončí. Nově se rozšíří také do skupin, událostí a na stránky. Příběh, který vytvoříte pomocí Facebook Page, se zobrazí na timeline stránky a v News Feedu uživatelů. Vytváření Stories ve skupinách má zase tu výhodu, že každý člen může přispět obsahem z vlastního úhlu pohledu.

Tyto aktualizace budou dostupné během několika měsíců.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře