Co nového v Instagram Stories? GIFy, nápisy a screenshoty

31. 1. 2018Novinky

Máte na Instagramu potřebu tvořit stále originálnější Stories? Tak to vás potěšíme. Sociální síť totiž zavádí hned tři novinky, které potěší srdce každého kreativce.

Více než 100 000 GIFů

Milovníci GIFů teď mohou do video i foto Stories přidávat tento oblíbený formát. Instagram se opět inspiroval Snapchatem, což ale nevadí, protože všechny „okopírované“ funkcionality vítají uživatelé Instagramu s otevřenou náručí.

Při vkládání GIFů si můžete vybrat z více než 100 000 pohyblivých samolepek. Instagram vám také doporučí, které GIFy jsou právě in. Obrázky snadno najdete po zadání klíčového slova nebo stručného popisku v online databázi GIPHY, která je součástí aplikace.

S touto novinkou se Instagram snaží přitáhnout hlavně mladou generaci uživatelů, která se zatím spíše pohybuje na Snapchatu. I tak je ale instagramová základna v této kategorii nezanedbatelná. Na Instagramu působí každý měsíc 4,2 milionu lidí ve věku od 12 do 17 let. Z této Generace Z používá Snapchat kolem 16 milionu lidí.

Nápisy a screenshoty

Na Instagramu se také objevil nový prvek s jednoduchým názvem „Type“. Ten ve Stories najdete jako další z možností ve spodní části aplikace, hned vedle ikonky fotoaparátu, Boomerangu nebo možnosti Rewind. Můžete si vybrat z několika různých fontů a Instagram k němu automaticky přiřadí vhodné pozadí. Místo něj však můžete umístit i vlastní obrázek, na který Instagram aplikuje filtr, aby zvýraznil text.

Foto: thenextweb.com

A nakonec se sociální síť pochlubila ještě jednou novinkou. Právě testuje možnost zasílání upozornění, pokud si někdo udělá screenshot vaší story.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře