Co potřebujete vědět o Facebook Dating

18. 9. 2019Novinky

Facebook propojuje lidi – a to nejen přátele, kteří se vzájemně znají. Na sociální síti našlo už mnoho lidí také nového životního partnera. Facebook se proto rozhodl tyto aktivity formalizovat a zavádí nástroj Facebook Dating, který uživatelům pomůže najít potenciální drahé polovičky.

Facebook Dating je samostatná aplikace uvnitř Facebooku. Funguje na principu vyhledávání lidí, kteří mají společné zájmy, navštěvují stejné události nebo jsou členy stejných skupin.

Jak to funguje

Facebook Dating není povinný. Můžete ho využívat dobrovolně a vytvořit si v něm vlastní profil, který je od vašeho hlavního facebookového oddělený. Podmínkou je, aby vám bylo více než 18 let a měli jste staženou aktuální verzi Facebooku. Vytvoření profilu je přitom snadné. Facebook vám automaticky doporučí fotky a informace z vašeho Facebook profilu, které můžete editovat nebo odstranit. Pokud chcete, aby byl váš profil zcela odlišný, můžete vložit nové fotky i informace.

Jakmile se přihlásíte na Facebook Dating, začne vám sociální síť nabízet ostatní uživatele, kteří se sem také připojili, a to na základě preferencí, zájmů a dalších věcí, které na Facebooku děláte. Zobrazí se přitom jen vaše křestní jméno a věk. Ostatní informace, jako je pohlaví, o koho máte zájem, fotky, bydliště, náboženství a další můžete a nemusíte sdílet na svém Facebook Dating profilu.

Facebook Dating není o „swajpování“ nebo o čekání na to, až vás někdo „lajkne“, abyste tak získali šanci najít vhodného partnera. Pokud o někoho máte zájem, můžete mu zanechat komentář přímo na jeho profilu nebo kliknout na tlačítko Like, abyste mu o sobě dali vědět. Pakliže zájem nemáte, žádnou akci provádět nemusíte.

Facebook Dating vám umožní spojit se především s lidmi, kteří nejsou ve vašem okruhu přátel. Nástroj vás nepropojí s vašimi přáteli, dokud se nerozhodnete využít funkcionalitu Secret Crush a vzájemně se na tento seznam nepřidáte.

Foto: Facebook, Inc.

Svůj profil na Facebook Dating můžete přímo propojit s instagramovými příspěvky a přidat si tak followery do seznamu Secret Crush. Na konci roku bude možné přidávat do profilu dokonce i Facebook a Instagram Stories.

Foto: Facebook, Inc. Jedná se pouze o koncept, nikoliv finální design.

Facebook Dating vám umožní přihlásit se do událostí a skupin a zobrazit si lidi se stejnými zájmy. Pokud tak učiníte, automaticky se jim také zobrazíte.

Jakmile si s někým domluvíte rande, můžete vybranému člověku, kterému důvěřujete, na Messengeru sdílet detaily vaší nadcházející schůzky nebo lokalitu v reálném čase.

Bezpečnost a soukromí

Facebook si ovšem uvědomuje, že nový nástroj vyžaduje přísnou míru ochrany soukromí. Proto v něm provedl veškerá nezbytná bezpečnostní opatření. Všechna vaše aktivita na Facebook Dating tak zůstane jen a pouze ve Facebook Dating a v News Feedu či jinde se neprojeví ani nenasdílí.

K dispozici budete mít také další kontrolní mechanismy. Když vás bude někdo obtěžovat, můžete dotyčného nahlásit či zablokovat stejně jako zakázat posílat ve zprávách fotky, videa nebo žádosti o platby. Vaši facebookoví přátelé neuvidí, že využíváte Facebook Dating, a ani se s vámi nebudou moci propojit, pokud to tak sami nebudete chtít. Snadno se také dostanete k bezpečnostním tipům.

Díky tomu všemu získáte větší kontrolu a zároveň klid na duši. Chcete se o bezpečnosti vašich dat a aktivity na Facebook Dating dozvědět více? Přečtěte si podrobnosti.

Facebook Dating je už dostupný v USA a dalších 19 zemích, kam ale zatím Česko nepatří. Do Evropy by se měl nástroj dostat na začátku příštího roku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře