Community Leadership Circles Prague: Co to je a k čemu slouží

8. 8. 2018NovinkyNovinky

Začátkem letošního roku spustil Facebook tento program na podporu komunit po celém světě. Do programu se zapojilo dohromady 23 facebookových skupin v hlavních městech různých států. V České republice reprezentuje tento program Facebook Community Leadership Circles: Prague. Počtem členů převyšuje města jako Londýn nebo Miami a je zároveň třetí nejpočetnější skupinou na světě. Administraci skupiny vede Tomáš Koláček z Business Factory.

Předmětem komunikace ve skupině CLC Prague jsou rady a tipy na vedení jakýchkoliv komunit na Facebooku. Řeší se tu také nejnovější funkce, které mohou pomoci se správou a organizací skupiny. Nejlepší návrhy členů skupiny zasíláme každý týden do Facebooku v podobě hlášení o funkcích, které nám chybí a mohou vést ke zlepšení.

Skupinu tvoří lidé z mnoha různých oborů. Největší zastoupení mají nadšenci, ale také ostřílení profesionálové z oblasti sociálních sítí i běžní členové, kteří vedou komunity lidí s různými zájmy a chtějí se zlepšovat v tom, co dělají, nebo se pouze podělit o své zkušenosti. Velký počet členů skupiny tvoří i lidé s bohatou praxí z neziskových organizací, které například pomáhají opuštěným zvířatům nebo seniorům zlepšovat život.

Facebook motivuje růst skupin

Velkou motivaci a povzbuzení do práce s komunitami rozpálil ve skupině živý přenos s Briannou Lerman přímo z Facebooku, která přinesla čerstvé informace o budoucnosti skupin a organizaci meetupů. Po ukončení vysílání byl zveřejněn přepis pro anglicky nemluvící členy.

Jaká je budoucnost offline?

Ve Facebooku aktuálně pracuje velké množství specialistů nejen v oblasti rozvoje produktu a UX facebookových skupin, ale také přímo na rozvoji leadershipu v oblasti budování online a offline komunit.

Facebook vnímá offline setkávání jako zásadní faktor v rozvoji skupin, proto je podporuje přímo organizací vlastních eventů. Setkávání adminů online komunit s odborníky a představiteli místní samosprávy pak umožňuje propojení aktivních lidí s konkrétními projekty a aktivitami v reálném světě.

Pomoci s budováním komunit a připojit se do skupiny můžete i vy. Zapojte se!

Pracuji v Business Factory na projektu Brandformance. Vedu skupinu Community Leadership Circles from Facebook: Prague. Připravuji strategie pro práci s komunitami a brandové kampaně na Facebooku.

Komentáře