Creator Studio nabídne testování organických video postů

17. 9. 2020Novinky

Facebook zavede nový nástroj pro testování organických video příspěvků, který pomůže tvůrcům A/B testovat jejich obsah. Funkcionalita bude součástí Creator Studia.

Facebook zavádí novinku v rámci připravovaných aktualizací Facebook Watch. Někteří vybraní uživatelé ji už vidí ve svém Creator Studiu, konkrétně mezi možnostmi vytvoření příspěvku.

Zdroj: Matt Navarra

Pomocí této funkcionality můžete vytvořit až čtyři varianty video příspěvku, které poté otestujete na části vašeho publika. Na základě parametrů, které si nastavíte (například zobrazení nebo čas), vybere Facebook „vítěze“ a začne ho doručovat nad rámec původního testovacího publika.

Zdroj: Social Media Today

Test organických příspěvků skončí, jakmile dosáhnete buď kombinovaného celkového počtu zobrazení, který uvedete v parametrech testu, anebo časového limitu. Během testovacího období se tyto příspěvky nezobrazí na vaší stránce. Jakmile se ale test uzavře, Facebook zveřejní vítězný post jako standardní příspěvek.

Podrobnosti se dočtete v nápovědě Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře