Desktop Messenger nabízí AR efekty a 360° pozadí

22. 12. 2020Novinky

Facebook hledá stále nové způsoby, jak ozvláštnit komunikaci na Messengeru. Do desktopové verze proto teď přidal novou sadu efektů rozšířené reality (AR), filtry a 360° pozadí. Jedná se o vůbec první efekty svého druhu, které jsou v desktopové aplikaci Messengeru k dispozici.

AR efekty mohli uživatelé přidávat už nějakou dobu v Messengeru na mobilních zařízeních. V dubnu sem Facebook přidal i 360° pozadí. Pokud se vám tyto funkcionality zalíbily, můžete je teď využívat i v počítačové aplikaci. V nabídce jsou tematicky laděné efekty týkající se Vánoc.

Chcete-li získat přístup k některé novince, jednoduše otevřete aplikaci na ploše, zahajte videohovor, vytvořte místnost nebo otevřete Messenger fotoaparát. Kliknutím na ikonu smajlíka zobrazíte nabídku filtrů, efektů a pozadí.

Počítačovou aplikaci Messengeru zavedl Facebook letos v dubnu. Od té doby zaznamenal více než 100% nárůst počtu lidí, kteří ji používají pro audio a videohovory. I to je důvodem, proč se Facebook snaží zavádět stále více nástrojů a udržet lidi ve spojení. Nové funkcionality tak dávají smysl a zároveň více přibližují desktopovou verzi Messengeru používanější mobilní aplikaci.

Pokud desktop aplikaci ještě nepoužíváte, můžete si ji stáhnout pro MacOS i pro Windows.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře