Facebook a Instagram Stories umožňují sdílení obsahu z aplikací třetích stran

1. 6. 2018Novinky

Do facebookových a instagramových Stories lze nově sdílet také obsah z aplikací třetích stran. Můžete se tak vašim přátelům a fanouškům pochlubit, jakou hudbu posloucháte či jaké zážitky máte ze sportu a cest. Mezi známé aplikace, které sdílení podporují, patří například Spotify, GoPro nebo Sound Cloud.

Jak na to? Stačí kliknout na tlačítko sdílení ve zmíněných aplikacích a sdílet hudbu, kterou posloucháte, přímo do fotoaparátu Instagramu či Facebooku. Tam ji můžete editovat a následně poslat do Stories.

Na Spotify je například možné sdílet skladbu, seznamy skladeb nebo dokonce celá alba, a to jak v podobě fotografie, tak videí s odkazem, který vás zavede zpět do Spotify a tam hudbu přehraje. Sdílený obsah lze také vylepšit efekty, které Stories nabízejí. Sdílené skladby je pak možné okamžitě poslouchat.

Aplikace GoPro zase nabízí možnost sdílet do Stories akční záběry z GoPro kamery. Videa lze velmi jednodušše upravit a sdílet tak jen požadovanou část.

Obsah ze všech aplikací je možné sdílet i do soukromých zpráv. Nový nástroj také umožnuje vývojářům integrovat sdílení do Stories pomocí jejich vlastních aplikací. Tato integrace je ovšem přístupná jen schváleným partnerům.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře