Facebook a Instagram zavádí 6 hudebních novinek

28. 11. 2018Novinky

Cílem všech hudebních novinek je přinést do platforem více zábavy, dát uživatelům možnost větší kreativity a zatraktivnit příspěvky. Na Facebooku dochází k rozšíření Lip Sync Live, zavedení hudby do Facebook Stories a probíhá i testování nástroje pro přidávání skladeb do facebookového profilu. Do Instagram Stories je možné nově sdílet odkazy na skladby Shazamu a SoundCloud.

Další benefity přinášejí nové nástroje hudebním umělcům, kteří budou moci lépe propagovat a šířit svou hudbu na Facebooku a Instagramu.

1. Oblíbené písně na vašem profilu

Facebook připravuje novou funkci, která umožní přidat vaši oblíbenou skladbu přímo do vašeho profilu na Facebooku. Píseň se nebude automaticky přehrávat, takže by neměla uživatele obtěžovat.

Pokud se uživatel rozhodne píseň poslechnout, zobrazí se mu doprovodné video s fotografiemi umělců, jejich děl a odkazem na jejich Facebook stránky. Tento nástroj by měl pomoci šířit hudbu i zábavu a zároveň být propagací skladeb hudebních interpretů i jejich facebookových stránek.

2. Hudební funkce ve Facebook Stories

Facebook přidává do svých Stories novou hudební samolepku. Stačí si z fotogalerie vybrat obrázek nebo video, kliknout v nástrojích na ikonu hudby a zvolit si oblíbenou skladbu. Ta bude připnuta do příspěvku Stories ve formě nálepky se jménem písně a interpreta. Při zobrazení příspěvku Facebook Stories se pak daný úsek hudby přehraje. 

3. Rozšíření Lip Sync Live

Facebook zavedl funkci Lip Sync Live na všechny profily po celém světě. Další novinkou bude možnost uvedení textů písní v aplikaci, které jsou podle interních průzkumů Facebooku mezi uživateli žádané. Texty budou k dispozici zatím jen u vybraných písní a postupně by měly být přidány do všech skladeb.

4. Aplikace hudebních videí

Facebook vyvíjí samostatnou aplikaci, která bude fungovat na podobné bázi jako TikTok od Musical.ly. Nový nástroj umožní nahrát a sdílet videa, kde můžete na své oblíbené písně tančit nebo zpívat. Aplikace tohoto typu jsou velmi oblíbené u dospívajících a mladších uživatelů, kterým by měl nástroj plný zábavy sloužit.

5. Propojení Instagram Stories a Shazam

Další novinkou je možnost sdílet odkazy z aplikace Shazam do Instagram Stories. Po rozpoznání skladby stačí kliknout na tlačítko sdílení a vybrat aplikaci Instagram Stories, do které pak budete přesměrováni. V prostředí Stories se na obrazovce objeví fotografie písně s odkazem na Shazam. Doplnit můžete do příspěvku samolepky, texty, gif nebo emoji a Stories následně publikovat.

6. Propojení Instagram Stories a SoundCloud

Uživatelé aplikace SoundCloud už nebudou muset vytvářet složitě printscreeny skladeb, ale nově mohou sdílet odkazy na písně přímo do Instagram Stories. Samotnou skladbu nebude možné ve Stories poslouchat, ale pokud kliknete na samolepku hudby, budete přesměrováni do aplikace SoundCloud.

Zdroj: Techcrunch

Všechny zmíněné nástroje vyplývají z dohod o hudebních právech, které Facebook v letošním roce uzavřel s významnými hudebními vydavateli.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře