Facebook aktualizuje metriky pro video reklamy

27. 8. 2018Novinky

Způsoby, jakými uživatelé konzumují video, se mění. Facebook proto upravuje metriky pro video reklamy, aby firmy jednodušeji odhalily, jak je lidé sledují a jak na ně reagují, a mohly se tím při distribuci řídit.

Způsoby, jak lidé sledují videa a video reklamy, se mění dokonce rapidně. Lidé nakupují přímo z videí, sledují je společně s přáteli nebo chatují s firmou prostřednictvím videa. A to všechno z mobilu.

Proto se Facebook rozhodl aktualizovat v přehledech metriky, které tyto typy chování odhalí a napomůžou k většímu výkonu reklam napříč platformami.

Update se týká hlavně metrik zobrazujících dobu trvání. Do toho spadají reklamy, které se více zaměřují na konzumaci nebo dobu prvního přehrání videa a nikoliv jen na celkovou dobu sledování videa. Facebook navíc představil nový reporting pro přehrávaná videa a odstranil některé metriky, aby report zjednodušil.

Unikátní sekundy

Narozdíl od jiných platforem mohou uživatelé Facebooku video reklamu znovu přehrát. Dosud metriky udávaly počet přehrání v podobě 3vteřinových a 10vteřinových video views, ovšem bez ohledu na to, jestli uživatel určitý úsek (například první 3 vteřiny) už viděl, nebo ne. Nově bude Facebook reportovat jen ta zhlédnutí, která jsou nová.

Video Plays

Firmy také Facebooku doporučily, že chtějí lepší způsob, jak měřit rozdíl, když někdo vidí video, které se právě automaticky přehrává (což se podle studie děje v 70 % času videí), versus když vidí video, která se nepřehrává.

Automatické přehrávání totiž nefunguje na 100 %. Vzhledem k individuálním uživatelským nastavením se video nemusí vždycky automaticky přehrávávat, přestože se pak v metrikách objeví jako zhlédnuté. Kvůli tomu umožnil Facebook inzerentům přizpůsobit vlastní miniaturu reklamy, aby mohli kontrolovat, co lidé vidí, když se zrovna reklama nepřehrává.

Jeden z průzkumů také ukázal, že každá část zhlédnutí videa (od imprese až po kompletní zhlédnutí) přináší hodnotu. A inzerenti by měli lépe pochopit rozdíl mezi tím, když se video reklama zobrazí a když se přehraje. Proto Facebook zavádí metriku Video Plays, která bude k dispozici v Ads Manageru a Ads API.

Odstraněné metriky

Pro zjednodušení přehledů odstraňuje Facebook i několik méně využívaných metrik. Jde například o zhlédnutí 30 sekund videa a počet zhlédnutých procent videa. Podívejte se, které metriky místo nich použít.

Podrobnosti se dozvíte i na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře