Facebook aktualizuje nástroje pro stahování dat

27. 4. 2020Novinky

Facebook přidává nové prvky do nástroje „Stažení vašich informací“, aby zvýšil transparentnost shromažďování dat a jejich využívání. Podobné prvky najdete i v nástroji „Stažení vašich dat“ na Instagramu.

Pomocí nových sekcí chce sociální síť poskytnout více transparentnosti ohledně údajů, které sleduje a sbírá v souvislosti s vašimi aktivitami. Zároveň ukáže, jak s nimi nakládá, aby vám zobrazila relevantní reklamy a obsah. Ve vašich reportech nově najdete:

  • Interakce na Facebooku a Instagramu – Facebook poskytne informace o akcích, které provádíte na platformách (aktualizace profilu, lajkování stránek a postů, komentáře a podobně). Řadu těchto informací zahrnul už do předchozích reportů, ale teď přidává více konkrétních dat.
  • Odvozené závěry používané ke zlepšení vašich zkušeností – Facebook zahrne více dat z „úsudků“, které používá, aby vám zobrazil relevantnější obsah. Pokud například sdílíte článek o fotbalovém klubu, který zveřejnil někdo z vašich přátel, Facebook vám může začít ukazovat další obsah týkající se fotbalu. Usuzuje totiž, že se zajímáte o fotbal, protože jste zareagovali na článek s touto tematikou.
  • Kategorie přiřazené k Instagram účtům – Facebook přidá seznam kategorií přiřazených jednotlivým uživatelům na Instagramu. Tyto kategorie používá pro to, aby vám nabídl správný obsah v kartě Prozkoumat.

Podrobnosti se dočtete na blogu Facebooku.

Jsem copywriterka a zakladatelka textového studia COPYBARA. Jako šéfredaktorka Newsfeed.cz zodpovídám za to, že se k vám dostanou ty nejzajímavější aktuality, praktické návody vás posunou o kus dál a případovky inspirují k ještě lepším výsledkům.

Komentáře