Facebook chce investovat 300 milionů dolarů do rozvoje lokálních zpráv

27. 1. 2019Novinky

Facebook začíná odkrývat své plány na další roky a uvádí, že chce v následujících třech letech investovat do rozvoje lokálních zpráv. Zaměří se na tvorbu nových nástrojů a školení, pomocí kterých podpoří činnost místních zpravodajských organizací.

Facebook se v loňském roce věnoval rozvoji lokálních zpráv včetně různých průzkumů, které ukázaly, jaký druh zpráv chtějí lidé vidět. Výsledkem byla jasná odpověď – uživatelé si přejí více místních zpráv, a redakce tak hledají na sociální síti větší podporu. Facebook se proto rozhodl investovat do nových nástrojů, které budou jejich požadavkům odpovídat.

Facebook rozděluje podporu na dvě klíčové oblasti:

  • pomoc lokálním novinářům a redakcím s jejich novinářskými potřebami
  • pomoc místním zpravodajským organizacím s tvorbou jejich obchodních modelů

Facebook ve své investici vidí smysl z hlediska větší občanské angažovanosti, která se čtením místních zpráv souvisí.

Finanční prostředky Facebook rozdělí mezi různé nové projekty včetně edukačního programu pro novináře. Skutečnost je totiž taková, že přežití zpravodajských služeb v malých městech závisí na nových modelech zpravodajství a angažovanosti komunity.

Toto financování Facebooku je největší investicí, kterou kdy do oblasti zpravodajství provedl. Zároveň staví na projektu „Facebook Journalism Project“, který funguje již 2 roky.

Zajímá vás toto téma? Podívejte se na více informací.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře