Facebook chce přidat hudební videoklipy na platformu Watch

9. 1. 2020Novinky

V loňském roce se Facebook velmi intenzivně zabýval rozvojem možností pro videa a nebude tomu jinak ani v roce 2020. Nasvědčují tomu současná vyjednávání o nových licenčních dohodách s největšími hudebními společnostmi, jako je Sony Music, Universal Music Group a Warner Music Group. Facebook chce totiž do své platformy Watch zařadit i hudební videoklipy.

Facebook má s nahrávacími společnostmi dohody již z minulosti. Ty ale umožňují uživatelům vkládat písně ze Sound Collection pouze do pozadí svých videí, které publikují na profilech a stránkách.

Pokud se ale Facebooku podaří získat práva i na videoklipy, platforma Watch by se mohla začít v tomto směru přibližovat YouTube a její video obsah by se stal ještě atraktivnější. Statistiky YouTube ukazují, že z 30 nejsledovanějších videí všech dob se ve 28 případech jedná právě o hudební videoklipy.

Zdroj: Social Media Today

Popularita videí Watch se sice zvyšuje, ale v poměru s celkovým počtem aktivních uživatelů Facebooku nejsou tato čísla pořád dostatečně vysoká. Alespoň jednu minutu videí Watch sleduje měsíčně 720 milionů uživatelů a denně 140 milionů uživatelů.

Facebook také plánuje propojit Watch s televizí pomocí zařízení Portal, aby zvýšil jejich oblíbenost. Tento krok by mohl velmi posílit sledovanost videí Watch a navíc by inzerenti získali další možnosti umístění svých reklam.

Svět technologií a online marketingu je pro mě velkou vášní. V minulosti jsem působila po dobu několika let na akademické půdě jako vyučující na katedrách marketingu a hotelového managementu. V současné době spolupracuji s různými experty jako konzultant v oblasti online marketingu na mezinárodní úrovni mezi Švýcarskem, Itálií a Českou republikou. Specializuji se na e-commerce, sociální média a tvorbu webových stránek. Ve volném čase mě potkáte v přírodě ponořenou do krás tří disciplín triatlonu. Na Newsfeed.cz se s Vámi budu dělit o aktuální novinky z rozmanitého světa sociálních médií.

Komentáře